Župne obavijesti 4. vazmena nedjelja

  1. Danas je Prva pričest u našoj župi u 10,00. Zahvaljujem se vjeroučitelju Ivu Kralju koji svesrdno i s predanjem već godinama priprema djecu za sakramente ispovijedi i pričesti. Hvala gđi Mariji Šanje na njezinoj zauzetosti oko uređenja prvopričesničkih haljinica.
  2. Spasovdan ove godine je 30. Svibnja. Mi ćemo u našoj župi imati koncert 25. 5. s početkom u 19,00. Imat ćemo nešto poput seminara koji će trajati tri dana od 27.-29. svibnja. Duhovnu obnovu naše župe,, seminar, predvodit će Ciril Ćuš, svećenik iz Slovenije. Svečana pontifikalna misa je u 19,00 koju će predvoditi naš biskup. Molim vas planirajte biti uključeni u seminar naše župe i na večernju svetu misu.
  3. Ako Bog da, naš đakon, don Josip će biti zaređen za svećenika 1. lipnja 2019. u Dubrovniku, a mlada misa bi trebala biti 21. srpnja 2019. u njegovoj rodnoj župi u Rokovcima. Planiramo organizirano poći na njegovu mladu misu u Rokovce. Išli bismo dan prije, tj. u subotu 20. srpnja 2019. Zainteresirani neka mi se prijave. Do ada se prijavilo 40 vjernika.
  4. Kada je riječ o njegovom ređenju, uz njegovu najužu obitelj doći će i rodbine i prijatelja. Njih bi trebalo smjestiti po obiteljima u našoj župi. Pozivam vas da mi se do nedjelje 19. svibnja jave one obitelji koje mogu primiti i koliko osoba mogu primiti.
  5. Zahvaljujem se svim našim župljanima i donatorima koji su dali svoj novčani prilog za obnovu stare župne kuće. Dok njima zahvaljujem druge potičem i pozivam da pomognu ovaj projekt, onoliko koliko mogu. Troškovi su veliki. Mi trebamo prikupiti oko 200.000,00 kn. Do sada smo prikupili 127.800,00kn.