Župne obavijesti 5. vazmena nedjelja

  1. U četvrtak 23. svibnja 2019. s početkom u 20:00 sati u našoj crkvi bit će molitva krunice za Domovinu  - 20:00; a potom će biti prikazan dokumentaran film Marijanski zavjet za Domovinu 2017 od nekih 45 min. Cilj ovoga je upoznavanje župljana sa  Marijanskim zavjetom  (Hodočašće i Krunica četvrtkom).
  2. U subotu 25. svibnja s početkom u 20,00 sati imat ćemo koncert u našoj crkvi, a u čast Spasova i 250. obljetnice naše župe. Nastupit će naši zborovi, zbor iz Cavtata i klapa Amfora. Potičem vas da se nastojite organizirati i da nazočite duhovnom koncertu.
  3. U ponedjeljak 27. svibnja započinje trodnevni duhovni seminar, duhovna obnova u našoj župi. Krunica je u 18,30; misa i nagovor u 19,00, a u 20,00 je klanjanje pred presvetim. Duhovnu obnovu predvodi vlč. Ćiril Ćuš. Ne bi bilo dobro da na ovoj obnovi bude više vjernika sa strane nego li naših župljana. Molim vas, potaknite svoje članove obitelji, i mlado i staro i muško i žensko, i zdravo i bolesno, da nastoje uključiti se u duhovnu obnovu.
  4. Na Spasovdan sv. mise su u 10,00 s procesijom, i večernja pontifikalna misa koju će predvoditi naš mjesni biskup, mons. Mate Uzinić.
  5. Ako Bog da, naš đakon, don Josip će biti zaređen za svećenika 1. lipnja 2019. u našoj katedrali. Njegova mlada misa će biti, ako Bog da, 21. srpnja 2019. u njegovoj rodnoj župi, u Rokovcima. Organiziramo odlazak na njegovu mladu misu u Rokovce. Polazak će biti 20. srpnja u jutarnjim satima, a povratak 21. srpnja u večernjim (noćnim) satima. Autobus je popunjen, ako netko ipak još želi poći može se prijaviti, ali ići će na listu čekanja.
  6. Kada je riječ o njegovom ređenju, uz njegovu najužu obitelj doći će i rodbine i prijatelja. Njih bi trebalo smjestiti po obiteljima u našoj župi. Pozivam vas da mi se do nedjelje 19. svibnja jave one obitelji koje mogu primiti i koliko osoba mogu primiti. Dosada možemo smjestiti 43 osobe.
  7. Zahvaljujem se svim našim župljanima i donatorima koji su dali svoj novčani prilog za isplatu obnove stare župne kuće. Dok njima zahvaljujem druge potičem i pozivam da pomognu ovaj projekt, onoliko koliko mogu. Troškovi su veliki. Mi trebamo prikupiti oko 200.000,00 kn. Do sada smo prikupili 130.500,00kn.
  8. Krizmanici i prvopričesnici neka dođu u sakristiju preuzeti svoje fotografije, uspomenice i drugo sa svojih sakramenata koje su primili.